Monetti - sänk din månadskostnad

Monetti är störst i Sverige på mindre lån och är en filial till det norska bolaget Folkia AS. I Sverige har Monetti funnits sedan 2006 med visionen att erbjuda vardagsnära finansiella tjänster. De bistår med hjälp där traditionella banker inte lyckas täcka behoven och gör marknaden för mindre lån mer kundvänlig genom sina flexibla lösningar. Det Monetti erbjuder är enkelt sagt en knuff i rätt riktning genom lån i lagom storlek.

Ansöka om lån hos Monetti

Du som är över 18 år gammal och folkbokförd i Sverige samt har en deklarerad inkomst kan ansöka om ett lån utan säkerhet eller dolda avgifter hos Monetti. Du får heller inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden. Ansöker gör du antingen via telefon eller ett formulär på Monettis hemsida. Befintliga kunder ansöker enklast via sms och hittar instruktioner om hur ett sådant sms bör formuleras på hemsidan. Vid internetansökan kommer ett sms att skickas till dig när Monetti har fattat beslut om din ansökan. Alla nya kunder måste verifiera sina kunduppgifter genom e-legitimation eller Bank ID, alternativt skicka in en kopia på sin giltiga id-handling.

Lånesumman hos Monetti går att anpassa från 3 000 till 20 000 kronor. Samma sak gäller återbetalningstiden som är flexibel och kan variera från exempelvis två till tolv delbetalningar för ett sms-lån. Alla uppläggningsuppgifter och räntesatser finns listade på hemsidan. Monettis mål är att vara så tydliga som möjligt. Av den anledningen namnger de priset både i kronor och i effektiv räntesats för att deras kunder ska kunna fatta kloka beslut.

Det är möjligt att ansöka om ett lån när som helst på dygnet. Ansökningar handläggs alla dagar under Monettis öppettider och beroende på när din ansökan kommer in kan pengarna betalas ut samma dag. För att pengarna ska komma samma dag måste Monetti ha din ansökan innan 13.00.

Ett lån hos Monetti kan betalas tillbaka i förtid utan extra kostnad.

Monetti hemsida urklipp

Vanliga frågor om Monetti

Hos Monetti kan du låna mellan 1 000 och 45 000 kr.

För att få ett lån godkänt hos Monetti måste du uppfylla följande grundkrav:

  • Du är minst 18 år gammal
  • Du måste ha en inkomst
  • Du är folkbokförd i Sverige

Nej, Monetti hämtar kreditupplysning på dig via Bisnode.

Utbetalning sker senast nästkommande vardag.

Monetti info

Monetti logo

Recension - Monetti

Betyg 5/5 ★★★★★
Monetti får 5 av 5
  • Låna 3 000 - 20 000 kr
  • Åldersgräns: 18 år
  • Kreditupplysning hos Bisnode
Utbetalningstid
  • Senast nästkommande bankdag.

Kundtjänst

  • Mån - Fre: 08:00 - 18:00
  • Lördag: 10:00 - 15:00
  • Söndag: 10:00 - 15:00

Tel: 08 588 581 00

kundtjanst@monettibank.se

Folkefinans
Götgatan 78
118 30 Stockholm