Loanstep - kontokredit utan dolda kostnader

Loanstep är en förhållandevis ny aktör på den svenska kreditmarknaden. Bolaget Savelend som ligger bakom varumärket jobbar med P2P-lån (Peer-to-peer), vilket innebär att privatpersoner lånar ut pengar till andra privatpersoner. Savelend är bland de största i Sverige när det kommer till just P2P-lån. Tidigare använde de sig enbart av varumärket Savelend, men nu är in- och utlåning uppdelat på sajterna Savelend investera där man kan investera i lån samt Loanstep där man kan låna pengar. Här fokuserar vi på utlåningsdelen, alltså Loanstep.

Ansöka om lån hos Loanstep

Hos Loanstep kan du alltså låna pengar av andra privatpersoner. Du har dock inte direkt kontakt med någon privatperson utan det är Loanstep som är mellanhanden. Loanstep erbjuder dels så kallade korttidslån på beloppen 3000 - 5000 kr med avbetalning från 14 dagar till 150 dagar. Betalar du tillbaka lånet inom 14 dagar får du 100 % rabatt, ett så kallat räntefritt lån. Loanstep erbjuder ibland också långtidslån, alltså lån med högre belopp (15 000 - 50 000 kr) och med längre avbetalningstid.

Loanstep har rekommendationer för vilka krav som gäller för att kunna låna pengar, t.ex. att en eventuell betalningsanmärkning inte bör vara färskare än 12 månader och att man inte bör ha för stora existerande skulder. Detta innebär dock inte att man blir nekad lån då de tittar på låntagaren ur ett större perspektiv. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån även om man skulle bli nekad eller om man själv väljer att inte acceptera låneerbjudandet. Då Loanstep använder Creditsafe för kreditupplysning på lån upp till 5000 kr är det heller ingen skada för din kreditscore att ansöka om ett lån. För lån från 15 000 kr och upp använder de UC.

Du ansöker enkelt om ett lån på Loansteps hemsida genom att fylla i de uppgifter de kräver och identifierar dig med BankID. Loanstep gör en kreditupplysning med Creditsafe (lån utan UC) och bedömer om du har möjlighet att betala tillbaka lånet. Därefter får du ett besked och om du blir godkänd läggs din ansökan upp på förmedlingsplattformen (Savelend) där privatpersoner kan välja att låna ut pengar till dig. När ditt belopp är uppnått skapas ett avtal mellan låntagare och en eller flera långivare. Därefter sätter Loanstep in pengarna på kontot redan samma dag såvida bankerna har möjlighet till detta.

Loanstep hemsida urklipp

Vanliga frågor om Loanstep

Hos Loanstep kan du låna mellan 3 000 och 25 000 kr.

För att få ett lån godkänt hos Loanstep måste du uppfylla följande grundkrav:

  • Du är minst 18 år gammal
  • Du måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Du har ordnad ekonomi

Nej, Loanstep hämtar kreditupplysning på dig via Bisnode.

Utbetalning sker normalt samma eller nästkommande bankdag.

Loanstep info

Loanstep logo

Recension - Loanstep

Betyg 4/5 ★★★★
Loanstep får 4 av 5
  • Låna 3 000 - 25 000 kr
  • Åldersgräns: 18 år
  • Kreditupplysning hos Bisnode
Utbetalningstid
  • 0-1 bankdagar.

Kundtjänst

  • Mån - Fre: 09:00 - 16:00
  • Lördag: Stängt
  • Söndag: Stängt

Tel: 026 222 28 38

info@loanstep.se

Loanstep
Kammakargatan 7
111 40 Stockholm