Långivare

Att hitta en långivare är ganska enkelt. På finansio.se erbjuder majoriteten av långivarna Smslån, men det finns också andra typer av lån. De primära typerna av långivare som erbjuder lån jämte smslångivare är de som erbjuder Privatlån och de som räknas som låneförmedlare.

Typer av lån

Sms lån

Långivarna som erbjuder smslån, alltså mindre lån med kortare avbetalningstid, är ofta lite mindre, mer anonyma och nischade bolag. Det har skrivits mycket om några av dessa bolag i pressen och många har fått sluta med kreditgivning då de inte följt de regler som finns. De långivare som listas här är sådana som har varit i branschen relativt länge och har Finansinspektionens godkännande. Idag har marknaden för smslån reglerats ytterligare och de oseriösa spelarna på marknaden försvinner en efter en.

Låneförmedlare

En låneförmedlare är inte en direkt långivare utan en mellanhand som samarbetar med flera långivare, och då handlar det främst om långivare som erbjuder privatlån. Låneförmedlaren tar emot din ansökan och gör en kreditcheck på dig. Därefter låter de flera av sina samarbetspartners titta på din ansökan och tillsammans med låneförmedlaren kommer de överens om ett eller flera erbjudanden som du får titta på och välja bland.

Privatlån

Långivare som erbjuder privatlån, alltså belopp som sträcker sig från de högre nivåerna av smslån upp till ca 500 000 kr med längre avbetalningstid, är ofta något större och mer traditionella bolag. Ett privatlån kan likställas med ett så kallat blancolån. Blancolån är dock den termen storbankerna länge använt för att ta ett lån med högre ränta jämfört med bolån. Långivare som erbjuder privatlån samarbetar ofta med butiker och säljare av kapitalvaror som bilar, men även elektronik, möbler och kläder med mera. Man blir ofta erbjuden att göra sin betalning på avbetalning över en längre tid. Då är det ett privatlån det handlar om. Om man ska köpa en bil, en båt, möbler eller något annat behöver man inte använda den långivare som butiken själv samarbetar med. Man kan istället personligen gå direkt till en långivare och be om ett lån.

P2P-lån

En på senare år tillkommen typ av låneförmedlande är så kallade Peer-2-Peer-långivare (P2P). Här är aktören bara en hand mellan privatpersoner. De har byggt en plattform där privatpersoner som är intresserade av att låna ut pengar till en liten årlig avkastning kan visa sitt intresse när på andra sidan en låntagare är intresserad av att låna pengar.

Kontokredit

Något som också blivit mer vanligt på senare år är att långivare som erbjuder SMS-lån, men också Privatlån också erbjuder Kontokredit. Detta är en typ av kredit som kan liknas vid ett kreditkort utan det fysiska kortet. Istället för att du använder ett dedikerat kreditkort för att nyttja ditt löpande kreditbelopp hamnar pengarna på ditt vanliga bankkonto.

Oavsett vad du ska använda ditt lån till är det bra att jämföra långivare innan du tar ett lån. Faktorer som ränta, avbetalningstid med mera är viktigt för din privatekonomi. Nedan hittar du långivare som är recenserade på vår webbsida, kategoriserade i smslån, privatlån, låneförmedlare P2P-lån och Kontokredit. Klicka på respektive långivare för att läsa mer om företaget, lånet och grundkrav för att få ett lån beviljat. Notera att på jämförelsesidorna finns fler långivare än vad som visas här.

Långivare på Finansio

Bank Norwegian
Bank Norwegian Privatlån
CashBuddy
CashBuddy Privatlån
Compricer
Compricer Låneförmedlare
EveryDayPlus
EveryDayPlus Kontokredit
ExpressKredit
ExpressKredit Smslån
Ferratum
Ferratum Kontokredit
Monetti
Monetti Smslån
Freedom Finance
Freedom Finance Låneförmedlare
Klicklån
Klicklån Privatlån
Kredit365
Kredit365 Smslån
Leasy
Leasy Privatlån
Lendify
Lendify P2P-lån
Lendo
Lendo Låneförmedlare
Loanstep
Loanstep P2P-lån
Lånbutiken
Lånbutiken Kontokredit
Meddelandelån
Meddelandelån Smslån
MoneyGo
MoneyGo Privatlån
NanoFlex
NanoFlex Smslån
NanoKredit
NanoKredit Smslån
Risicum
Risicum Kontokredit
SevenDay
SevenDay Privatlån
Snabbfinans
Snabbfinans Kontokredit
Spargofinans
Spargofinans Privatlån
Thorn
Thorn Privatlån
Tryggkredit
Tryggkredit Kontokredit
ViaConto
ViaConto Smslån
Vivus
Vivus Kontokredit