Räntefritt SMS-lån

Räntefritt snabblån

Här hittar du räntefria lån. Ett antal långivare erbjuder lån till nya kunder som är räntefria. Dessa lån har heller inte några andra kostnader. Enligt Googles riktlinjer får man inte marknadsföra lån som gratis, men dessa lån är alltså kostnadsfria, så länge du betalar tillbaka det lånade beloppet inom utsatt förfallodatum. Kreditgivare Loanstep som förmedlar lån mellan privatpersoner, så kallade Peer to Peer-lån kan erbjuda lån utan ränta till såväl nya som gamla lånekunder. Detta lån måste dock betalas tillbaka inom 2 veckor.

Skulle du missa att betala tillbaka lånet på utställt datum kommer förseningsränta att kicka in direkt om det är ett sms lån. Det kan då gå från att vara billigt till att bli väldigt dyrt.

Om räntefria lån

Vi presenterar lån från 1000 kr till 30 000 kr. Vissa av långivarna som erbjuder dessa lån accepterar betalningsanmärkning, medan vissa inte gör det. Även om lånet medför en obetydlig kostnad eller ingen kostnad alls måste en kreditprövning göras enligt lag. En tendens verkar dock vara att majoriteten av räntefria lån också är lån utan UC. De använder alltså Bisnode eller Creditsafe för kreditupplysning och detta gör att förfrågningar inte sparas i UCs register, vilket kan sänka kreditvärdigheten.

Vanligtvis gäller villkoret första lånet räntefritt. Ska du sedan ta ett nytt lån hos samma långivare är det med stor sannolikhet inte möjligt att få det räntefritt. Det är alltså ett slags introduktionserbjudande. Dessutom gäller det vanligtvis att du kan låna pengar räntefritt under en kort period. Normalt sett max 30 dagar. Det är alltså sms-lån eller kontokredit det handlar om när det kommer till räntefria lån. Vi har inte hittat några lån på högre belopp än 30 000 kr som är räntefria. Det är alltså inte vanligt att privatlån ges ut räntefritt. Detta beror troligen på att avbetalningstiden på dessa lån är längre och det skulle kosta för mycket för långivarna att ligga ute med stora belopp så länge utan någon marginal.

Jämför lån utan ränta

1. Loanstep SMS-lån
Loanstep
25 000 kr Maxbelopp utan ränta
0 % Ränta 14 dgrLöptid
150 000 kr/år Inkomstkrav 18 år Ålderskrav
Bisnode Kreditupplysning Anmärkning accepteras
Information om högkostnadskredit

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Räkneexempel: Låna 5 500 kr i 5 mån med 38,4 % ränta (fast). Effektiva räntan blir 1051 % med 5 avbetalningar (1 792 kr/mån). Återbetala totalt 9 339 kr inklusive uppläggningsavgift 450 kr och aviavgift 60 kr/mån.

+ fler detaljer
Krav för att låna hos Loanstep
  • Du bör ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kr
  • Du bör inte ha för många betalningsförelägganden hos Kronofogden
  • Betalningsanmärkningar är OK men bör inte vara allt för färska
Information