Privatlån

Privatlån

Med ett privatlån kan du ta en kredit på runt 5000 kr upp till 600 000 kr. Avbetalningstiden är normalt sett från 1 år till 20 år. Denna låneform är kanske den vanligaste idag och är används ofta när man exempelvis ska köpa bil eller något annat i större prisklass. Går man till en storbank kallas denna låneform ofta blancolån. Räntan på dessa lån är inte fast utan kan variera mellan en lägsta och högsta-ränta. Det som avgör räntan på varje lån är de uppgifter låntagaren skickar in vid ansökan och den kreditupplysning som gör. Räntan är dock vanligtvis fast under löptiden på lånet.

Vid privatlån betalas oftast kreditskuld och ränta tillbaka med en så kallad annuitet. Det innebär att de inbetalningar man gör blir lika stora under hela löptiden. För varje inbetalning som görs blir räntedelen av beloppet mindre och mindre och amorteringsdelen blir större och större.

Relaterat till Privatlån

Jämför privatlån

Här finner du privatlån där företaget i sig är de som lånar ut pengar, men du finner också så kallade Peer-2-peer-lån (P2P) där andra privatpersoner är de som lånar ut pengarna. P2P-lån hittar du hos exempelvis Lendify och Brocc. På sidan om låneförmedlare hittar du aktörer som förmedlar lån som oftast är av typen privatlån.