Långivare erbjuder olika typer av lån

Långivare - typer av lån

Att hitta en långivare är ganska enkelt. På finansio.se erbjuder majoriteten av långivarna Smslån, men det finns också andra typer av lån. De primära typerna av långivare som erbjuder lån jämte smslångivare är de som erbjuder Privatlån och de som räknas som låneförmedlare.

Långivarna som erbjuder smslån, alltså mindre lån med kortare avbetalningstid, är ofta lite mindre, mer anonyma och nischade bolag. Det har skrivits mycket om några av dessa bolag i pressen och många har fått sluta med kreditgivning då de inte följt de regler som finns. De långivare som listas här är sådana som har varit i branschen relativt länge och har Finansinspektionens godkännande. Idag har marknaden för smslån reglerats ytterligare och de oseriösa spelarna på marknaden försvinner en efter en.

En låneförmedlare är inte en direkt långivare utan en mellanhand som samarbetar med flera långivare, och då handlar det främst om långivare som erbjuder privatlån. Låneförmedlaren tar emot din ansökan och gör en kreditcheck på dig. Därefter låter de flera av sina samarbetspartners titta på din ansökan och tillsammans med låneförmedlaren kommer de överens om ett eller flera erbjudanden som du får titta på och välja bland.

Långivare som erbjuder privatlån, alltså belopp som sträcker sig från de högre nivåerna av smslån upp till ca 500 000 kr med längre avbetalningstid, är ofta något större och mer traditionella bolag. Ett privatlån kan likställas med ett så kallat blancolån. Blancolån är dock den termen storbankerna länge använt för att ta ett lån med högre ränta jämfört med bolån. Långivare som erbjuder privatlån samarbetar ofta med butiker och säljare av kapitalvaror som bilar, men även elektronik, möbler och kläder med mera. Man blir ofta erbjuden att göra sin betalning på avbetalning över en längre tid. Då är det ett privatlån det handlar om. Om man ska köpa en bil, en båt, möbler eller något annat behöver man inte använda den långivare som butiken själv samarbetar med. Man kan istället personligen gå direkt till en långivare och be om ett lån.

Oavsett vad du ska använda ditt lån till är det bra att jämföra långivare innan du tar ett lån. Faktorer som ränta, avbetalningstid med mera är viktigt för din privatekonomi. Nedan hittar du alla långivare på vår webbsida kategoriserade i smslån, privatlån och låneförmedlare. Klicka på respektive långivare för att läsa mer om företaget, lånet och grundkrav för att få ett lån beviljat.

Långivare på Finansio

Bank Norwegian
Bank Norwegian Privatlån
cash2You
cash2You Privatlån
CashBuddy
CashBuddy Privatlån
Compricer
Compricer Låneförmedlare
Credigo
Credigo Smslån
EasyCredit
EasyCredit Smslån
EveryDayPlus
EveryDayPlus Smslån
ExpressKredit
ExpressKredit Smslån
Ferratum
Ferratum Smslån
Monetti
Monetti Smslån
Freedom Finance
Freedom Finance Låneförmedlare
Klicklån
Klicklån Privatlån
Kredit365
Kredit365 Smslån
Leasy
Leasy Privatlån
Lendify
Lendify Låneförmedlare
Lendo
Lendo Låneförmedlare
Loanstep
Loanstep Låneförmedlare
Lånbutiken
Lånbutiken Smslån
Meddelandelån
Meddelandelån Smslån
Modus Finans
Modus Finans Privatlån
MoneyGo
MoneyGo Privatlån
MyLoan
MyLoan Låneförmedlare
NanoFlex
NanoFlex Smslån
NanoKredit
NanoKredit Smslån
Onea
Onea Smslån
Risicum
Risicum Smslån
SevenDay
SevenDay Privatlån
Snabbfinans
Snabbfinans Smslån
Thorn
Thorn Privatlån
Tryggkredit
Tryggkredit Smslån
ViaConto
ViaConto Smslån
Vivus
Vivus Smslån